Relatietherapie
Pas als je jezelf bent, werkt een relatie. Je hebt immers een fijne relatie met jezelf. Je vind jezelf belangrijk. Je bent je er van bewust dat je meetelt. Je neemt je plek op de wereld in. Dan is er balans. Een relatie houdt geen stand zonder eigenliefde. Geef je jezelf geen liefde, heb je geen fijne relatie met jezelf. Liefde is het smeermiddel, maar wat als je de liefde voor jezelf wegcijfert of zelfs afwijst. Dan heb je last van angst en dat geeft stress, geen fijne relatie met jezelf en de cirkel is rond. Zie je dat jij het zelf bent die onvoldoende van zichzelf houdt, te gestrest is en niet klaar is om een gelijkwaardige relatie in stand te houden? Het is tijd voor verandering! Tijd om aan de slag te gaan met jezelf. jezelf op waarde te gaan schatten, maar hoe doe je dat? Plan een telefonisch consult in.
Aan een relatie moet je bouwen
Het lijkt allemaal zo simpel, je vindt iemand leuk, je wordt verliefd en besluit samen je leven te delen. Dan begint het, een relatie gaat zich dan verdiepen of niet. Hoe of dit verloopt, hangt heel erg nauw samen met hoe of je opvoeding is geweest. Heb je de ruimte gekregen jezelf te mogen ontwikkelen, dan weet je wie je bent en kies je gevoelsmatig een partner uit, waar verdieping mee mogelijk is. Heb je in je jongste jeugd niet meegekregen jezelf te mogen ontdekken, dan val je vaak voor de aandacht van de ander, je houdt immers niet van jezelf, dus hoe kan je dan van een ander houden en kan een relatie moeizaam verlopen met alle gevolgen van dien. Zolang de liefde in een relatie stroomt, je jezelf niet wegcijfert en er vanuit je kracht in staat, kan er niet veel mis gaan. Maar als je bang bent de ander kwijt te raken en je je niet durft te uiten, dan ligt een scheiding op de loer. Je moet dus in staat zijn om samen aan een relatie te kunnen bouwen.
Om te weten wat dat bouwen inhoudt, is het heel goed om samen een aantal gesprekken in te plannen en te horen hoe je samen van de relatie een succes kunt maken.
Hoe fijn zou het niet zijn om pijn en verdriet van een verbroken relatie te kunnen voorkomen. Om je onzekerheid de baas te worden als iemand je leuk vindt en daar op een gezonde manier mee om kunt gaan. In plaats van dat de zenuwen door je lijf gieren.Hoe communiceer je met elkaar. Hoe bouw je samen!
Durf die stap samen te zetten en plan een paar gesprekken in, die jullie helpen om de relatie waar jullie nu voor staan op een fijne manier vorm kunnen blijven geven. Klik hier voor een afspraak!
Relatie Therapie, Kom alleen of samen
Binnen een relatie kunnen we diverse rollen innemen. Als er kinderen zijn, zijn we ouders. Dit is een rol. We zijn ook partners van elkaar. ook dat is een rol. We kunnen ons in een relatie ook als kind gedragen, dat noemen we dan de kindrol. Dat deze rol zich afwisselen, is een gegeven. Echter als je je partner als een kind gaat zien, omdat jij naar je partner toe d ouderrol in neemt. Of dat je als een kind in de relatie staat en je partner ziet als een ouder, dan zijn de rollen helaas niet goed ingevuld.
Zodra je de ouderrol of kindrol pakt, ontstaan er wrijvingen met alle gevolgen van dien.
Ik kan jou helpen op een bevredigende manier relaties aan te gaan. Denk hierbij aan: liefdes relaties, familiaire relaties, relaties binnen een gezin, vriendschappelijke relaties en werk gerelateerde relaties.
Samen gaan wij er voor zorgen dat jij duidelijkheid krijgt in wat jij zelf wilt of nodig hebt. Van daaruit gaan wij aan de slag met, hoe blijf ik mijzelf in een relatie, hoe communiceer ik in een relatie, hoe cijfer ik mijzelf niet weg, hoe krijg ik een gelijkwaardige relatie. Download bijgaande afbeelding en ontdek of jij in de juiste rol in je relatie zit, ja of nee. En wie weet kun je aan de slag, door de juiste rol te pakken, je relatie een boost te geven.
Rollen binnen een relatie
Als je niet durft te zeggen wat je wilt en voelt, omdat je bang bent dat je de ander dan kwijtraakt en niet in de gaten hebt dat je daardoor jezelf kwijtraakt, wordt het tijd voor actie. Dan betekent het dat je eerst met jezelf aan de slag moet gaan om je bewust te worden van je eigen gedrag, voordat je in een relatie stapt, anders blijven de teleurstellingen zich opstapelen.
Het kan ook zijn dat je moeite hebt met communicatie binnen een relatie, je weet niet welke weg te bewandelen om wel met elkaar te kunnen communiceren. Je vindt dat de ander er niet voor je is. Je hebt binnen de relatie de verzorgende rol en dat wil je niet meer. Met andere woorden, hoe pak ik de volwassen rol binnen mijn relatie, zodat deze weer net zo fijn wordt als in het begin.
Kenmerken liefdesrelatie
Liefdesrelaties hebben vertrouwelijkheid, intimiteit en liefde tussen de partners als kenmerk. Ze worden ook wel partnerrelaties genoemd. In liefdesrelaties geef je je over aan elkaar, trek je samen op en behoed je elkaar voor gevaar en de nare kanten aan het leven. In een liefdesrelatie is er nabijheid, veiligheid, geborgenheid, verbondenheid en gehechtheid, intimiteit, liefde, seksualiteit, en de emoties en gevoelens die daarbij horen. Dit alles is er, dat wil zeggen, je hoeft er niet om te vragen. En mocht dat eens wel nodig zijn, dan is dat geen enkel probleem. Een liefdesrelatie is naast nemen ook accepteren en geven. De essentie van een liefdesrelatie is dat je je verbonden voelt met de ander en gehecht, en dat in blind vertrouwen. De relatie verdiept zich vanzelf. Je kunt en mag je kwetsbaar naar elkaar opstellen terwijl je partner dat ook doet. Je hebt en deelt dromen en verlangens met elkaar. Je deelt de seksualiteit en intimiteit met elkaar. Je vertrouwt elkaar. Je wilt niet meer zonder de ander, wat er ook mag gebeuren. De relatie spat niet uit elkaar als het even te heftig wordt. Een goed gehechte relatie is er een waarbij de partners door dik en dun voor elkaar gaan.
3 sessies relatie begeleiding
3 sessies relatie begeleiding
Niemand wil dat een relatie stuk loopt. Maar niemand denkt ook aan relatietherapie voorafgaand aan samenwonen of trouwen. Of als alles nog koek en ei is. Hoe fijn zou het niet zijn om samen 3 sessies begeleiding te hebben, waarin je leert en kijkt naar hoe je:
1. Een relatie de juiste vorm moet geven.
2. Hoe je het beste met elkaar kunt communiceren.
3. Hoe je allebei de volwassenrol in de relatie pakt.
Maar wat als het niet allemaal zo rooskleurig verloopt?
In principe draait het binnen een liefdesrelatie om de liefde. Toch speelt liefde een minder prominente rol dan wij denken en we kunnen bepaalde droombeelden hebben over relaties, dat we de realiteitszin kwijtraken, met relatieproblemen tot gevolg. Deze kunnen van allerlei aard zijn. Een partner kan zich niet meer geliefd voelen door de ander, maar durft dit niet aan te geven. Een van de partners heeft een gat in zijn hand en koopt alles wat los en vast zit. Dit levert hoe dan ook conflicten op. Spreken we niet naar elkaar uit wat ons dwars zit binnen de relatie, gaat een conflict sluimeren en op een gegeven moment barst de bom.
Heeft u moeite zich staande te houden in uw liefdesrelatie?
Wil je graag gehoord en gezien worden, heb je het gevoel dat de ander alle beslissingen neemt? Of misschien sta je wel op het punt, de relatie te willen verbreken, omdat al het gevoel weg is. Neem, bij welk probleem of conflict dan ook, contact op. Wij kunnen je helpen met een andere bril naar de relatie te gaan kijken. Sterker en krachtiger te worden binnen de relatie. Vaak zijn het inzichten die ontbreken, of vinden jullie het moeilijk compromissen te sluiten. Of durf je niet aan te geven wat je wel en niet fijn vindt, omdat het vertrouwen in de ander weg is. Of ontbreekt het aan de juiste manier van communiceren. We zijn nogal snel om het bij een ander neer te leggen, terwijl als we aangeven wat iets met ons doet, de ander zich ook open zal stellen voor een oplossing.
Laat het niet zover komen dat voor jullie scheiden nog de enige weg in. Je bent destijds niet voor niets voor elkaar gevallen. Wij gaan jullie helpen de liefde weer te laten stromen. Neem contact op voor een afspraak.